Trgovina putem interneta je raj za prevarante i zato uvek treba biti oprezan prilikom kupovine robe koju pronađete u oglasnicima.

Kako biste izbegli neprijatnosti, trudite se da uvek, ukoliko je to moguće, kupujete od prodavaca koji se nalaze u vašoj okolini. Zato na našem sajtu i postoji opcija pretrage po opštini ili gradu, koja vam omogućava da pronađete željenu robu u svojoj neposrednoj blizini i lično se sretnete sa prodavcem. Na ovaj način smanjuje se mogućnost prevare jer ćete moći da budete sigurni da dobijate ono što ste platili. Čuvajte se onih koji odbijaju da se sretnu s vama i neće da vam kažu ime i prezime.

Ukoliko ipak niste uspeli da pronađete željenu robu o svojoj okolini i odlučite se za šire područje, savetujemo vam da izbegavate trgovinu sa prodavcima koji odbijaju da komuniciraju sa vama, neće da se predstave ili vam ne odgovaraju na postavljena pitanja u vezi sa robom koju prodaju.

Izbegavajte kupoprodaju sa ljudima koji vam se obraćaju na engleskom ili su poruku preveli na srpski preko servisa Google Translate. Nemojte da uplaćujete novac licima u inostranstvu.

Ako naiđete na ponudu koja je nestvarno dobra, velike su šanse da je u pitanju prevara.

Otvorite četvero očiju i uživajte u trgovini.

Možda vam se svidi

Više iz rubrike Saveti